2 TIPY na rýchly a ľahký LETNÝ obed

Autor: Karol Berta | 25.7.2016 o 13:00 | Karma článku: 1,48 | Prečítané:  418x

Máme dusno, teplo a veľa z nás sa potíme každý deň či už v práci, alebo vonku. Čo padne teda lepšie ako kvalitný, výživný a ľahký obed? V dnešnom blogovom článku prinášam 2 tipy na ľahké obedové varianty. Vhodné aj ako večera. 

 

 

Tip  1 - KREVETOVÝ ŠALÁT

 

Čo potrebujeme:

  • 50g avokáda (očisteného a nakrájaného na kúsky)
  • 150g čerstvých kreviet ( už očistených) 
  • kokosový / olivový olej
  • Mix listového šalátu
  • Rajčiny (pokárajané na kúsky)
  • Šalátovú uhorku (načistenú a pokrájanú na kocky)
  • Olivy ( umyté, na kúsky pokrájané)
  • Korenia: sušené chilli, sušený cesnak, oregano, bazalka, tymián, medvedí cesnak 
  • Limetkovú šťavu ( stačí iba na dochutenie pár kvapiek)

 

Postup:

  1. Očistené a umyté krevety okoreníme troškou chilli, sušeného cesnaku spolu s tymiánom a zľahka restujeme na panvici na troške oleja. Restujeme postupne na malom ohni.  
  2. Zatiaľ počas restovania  kreviet si pripravíme mix listového šalátu do jednej veľkej misy, kde pridáme aj nakrájané rajčiny, avokádo, uhorku, olivy. Pridáme ešte koreniny ako oregano, bazalku a sušený cesnak. Pokvapkáme troškou olivového oleja a dobre premiešame. 
  3. Ak všetko máme hotové, už len všetko pekne zmiešame dokopy. Na záver podľa chuti môžete ešte pokvapkať limetkovou šťavou celý šalátik. 

 

Tip 2 - KUS KUS -ové rizotko s tofu a zeleninkou

 

 

Čo potrebujeme:

  • 1 šálku kus kusu
  • 1 balenie tofu ( pokrájame na kúsky celé balenie)
  • 1/2 cukety (pokrájame na kúsky)
  • 150g Cherry paradajok (pokrájame na kúsky)
  • 1 veľká zelená papripka ( pokrájame na kúsky)
  • Olivový olej
  • Koreniny: čierne korenie a sušená bazalka
  • 1/2 mladej cibuľky (pokrájame na kúsky)
  • 1/2 mozarella light (nastrúhamé/nakrájame na malinké kúsočky)
  • morskú soľ

 

Postup:

  1. Na prípravu kus kusu: vysypeme šálku kus kusu do misy, do ktorej nalejeme 1 až 1 a pol pohára vriacej vody. Pridáme za jednu ČL olivový olej,  štipku morskej soli, premiešame a prikryjeme tanierom, aby sa vlhkosť nevyparovala. Po vsatí vody treba ochutnať či nie je kus kus suchý, ak je pridáme vodu alebo olej. 

  2. Na rozohriatu panvicu dáme maslom a jarnú cibuľku, opražíme ju do sklovita. Ďalej pridáme cuketu, tofu nakrájané na kocky. Opečieme tofu dozlatista a pridáme nakrájané cherry paradajky a nakrájanú papriku .Celú zmes ochutíme čiernym korením a sušenou bazalkou (ak by ste chceli, môžete pridať aj kurkumu). 

  3. Už napučaný kus kus vysypeme do panvice a celé premiešame aby sa suroviny spojili. Podávame posypané s troškou mozzareli light a prípadne s troškou podrvených kešu orechov.

 

Tak to boli na dnes 2 tipy na ľahký obed, alebo večeru. Vyskúšajte! A DOBRÚ CHUŤ!  

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?