3. FIT recept na zdravé mlsanie

Autor: Karol Berta | 27.9.2016 o 21:45 | (upravené 27.9.2016 o 21:54) Karma článku: 1,13 | Prečítané:  328x

Bola raz jedna slnečná nedeľa a ja som  počas nej dôkladne pripravil a napiekol proteínový koláčik! Všetky suroviny som vyberal z čo najkvalitnejších zdrojov a tak sa naozaj máte na čo tešiť! 

Trošku začnem nezvyčajne dnešným článkom, nakoľko sa ma moje okolie pýta, že kde chodím na tieto recepty. A aká je moje odpoveď? Z mojej fantázie a kreativity! Vždy si počas týždňa určím nejakú kombináciu základných chutí a ingrediencií a neskôr určím či pripravím: palacinky, wafle, prípadne sušienky a pod. 

Tento krát som sa rozhodol, že napečiem v malej forme na pečenie proteínový banánový koláč s domácim kokosovo - kakaovým krémom (áno všetky krémy a dipy si pripravujem od základu sám - nebojte recept napíšem v rámci tohto článku). 

 

 

Čo potrebujeme k základu:

  • Ryžovú jemnú múčku ( 5 veľkých PL)
  • 40g vanilkový / banánový proteín (ja som použil vanilkový Izolát)
  • 2 malé banány (nakrájame na kúsky) 
  • Kypriaci prášok do pečiva (2 ČL)
  • 2 vajíčka (1 celé + 1 bielko)
  • Panenský kokosový olej (1 ČL)

 

Čo potrebujeme ku kokosovo - kakaovému krému:

  • Strúhaný kokos (5 PL)
  • RAW prášok z kakaových bôbov (2 - 3 PL)
  • Stéviu 
  • Panenský kokosový olej ( 2 ČL)

 

+Ovocie (na dochutenie - ja som použil Kaktusové plody), hrsť arašidov na vrch

 

 

Postup prípravy:

1.Do elektrického mixéra dáme: 1 celé vajíčko, 1 bielko, 1 čl kokosového oleja, 5 pl ryžovej múky, 2 - 3 čl kypriaceho prášku, 40 g vanilkového proteínu, 2 malé banány -  všetko v mixéry dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie. Pokiaľ chcete sladkú chuť zvýrazniť, tak pridajte ešte stéviu, alebo agáve prípadne javorový sirup a pod...  Potom vylejeme túto zmesku do malej, najlepšie štvorcovej silikónovej formy na pečenie vymastenej troškou masla / kokosového oleja (skutočne stačí málo). Vložíme na pár min do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov. 

2. Zatiaľ kým sa nám pečie základ, pripravíme si krém: do mixéru  pridáme:  5 pl strúhaného kokosu, 3 pl raw prášku z kakaových bôbov, trošku stévie a 2 a viac čl kokosového oleja, trošku prilejeme čistej vody, alebo kokosového natural mlieka. Rozmixujeme na krémovitú konzistenciu. 

3. Keď je základ dostatočne upečený, vyberieme ho, necháme vo forme vychladnúť a potom naň zľahka pridávame a rozotierame kokosovo - kakaový krém. Na vrch môžete ešte pridať banány a arašidy. Následne koláčik necháme v chladničke trošku stuhnúť.

4. Po 1 hod sa môže podávať! Ja som ako doplnok pridal ešte kaktusové plody a celý kúsok koláča, nakoľko som nepridal žiadne sladidlo, polial javorovým sirupom. 

 

A čo ako nápoj?

Ja som si rozmixoval shake!  Raw kakaový prášok spolu so škoricou a stéviou v natural mandľovom  mlieku. Delikatesa!

 

 

DOBRÚ CHUŤ!

   

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?