5.FIT recept - JESENNÁ edícia

Autor: Karol Berta | 10.10.2016 o 22:00 | (upravené 10.10.2016 o 22:47) Karma článku: 1,01 | Prečítané:  237x

Jeseň máme v plnom prúde a ja som si pripravil jesennú kombináciu chutí! Cez víkend som pre Vás upiekol až 2 FIT recepty, ktoré jednoznačne musíte skúsiť! Tá kombinácia chutí je jedinečná - jednoducho "FOOD PORN"!

V poslednej dobe strašne rád fantazírujem a strašne rád kombinujem rôzne chute jedál. A keďže v práci končím väčšinou v sobotu poobede, nie je nič lepšie na relax ako pustiť si fajn hudbu a pripravovať si rôzne dobrotky. 

 

Tekvicovo - Škoricové Cookies s Kešu

 

Čo potrebujeme (presné množstvá si musíte upraviť podľa konzistencie a požadovaného množstva):

  • jemnú ryžovú múku
  • jemnú kukuričnú múku
  • kešu máslo (ďakujem firme Pure Nuts za poskytnutie 100% kešu masla)
  • kúsky kešu/vlašských orechov (podrvíme na kúsky)
  • mletú škoricu
  • tekvicu hokaido (jedna stačí)
  • BIO kokosový olej (veľmi dobrý je v spreji od firmy PAM)
  • 4 vajíčka
  • sladidlo (ja som použil javorový PANCAKE SYRUP od Walden Farms)
  • 70 a viac % tmavú čokoládu (nakrájame na kúsky)
  • kypriaci prášok
  • sódu bikarbónu

 

 

Postup:

1.Vopred nakrájame na kúsky (prípadne nastrúhame) HOKAIDO tekvicu. Kúsky alebo postrúhanú ju vložíme na suchú panvicu a trošku ju necháme vyschnúť. Následne ju vkladáme po vysušení do mixéru aj spolu s kokosovým olejom (3 - 5 väčšie ČL)  a dôkladne mixujeme až do kašovitej hmoty.

2.Do veľkej misy vložíme: kašu z Hokaida, trošku jemnej ryžovej a kukuričnej múky, zopár lyžíc kešu masla, kúsky drvených kešu orechov a kúsky tmavej čokolády, pridáme tiež mletú škoricu, 3 celé vajíčka a jedno žĺtko a k záveru sladidlo podľa vášho výberu, trošku kypriaceho prášku a štipku sódy bikarbóny.

3.Všetko poriadne miešame ručne! Podľa tuhosti konzestencie ešte môžete pridávať ryžovú múčku, aby cesto bolo pevné na tvarovanie.

4.Po premiešaní už len robíme cookies, vkladáme na plech na papier na pečenie. Pečieme 10 - 12 min pod 170 stupňov. Odporúčam kontrolovať, aby sa vám nepripálili.

 

 

Čokoládovo - Čučoriedkové Bábovky s Lieskovcami 

(Proteínové)

Čo potrebujeme (presné množstvá si musíte upraviť podľa konzistencie a požadovaného množstva):

  • bezlepkové piškóty 
  • lieskové oriešky (kúsky)
  • čučoriedky
  • mix lesného ovocia
  • čokoládový proteín 40g
  • raw kakao (prípadne holandské odtučnené)
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 3 vajíčka
  • formy na pečenie (ja som použil malé - silikónové bábovkové)
  • sladidlo podľa chuti (ja som pridal od Walden Farms - PANCAKE SYRUP)

 

Postup:

1. Vymixujeme si základné cesto z: bezlepkových piškót, raw kakaa, 3 vajíčok (2 celé a 1 bielko), 40g proteínu, trošku môžete pridať mletej škorice a štipku kypriaceho prášku. Ja som pridal aj trošku lieskových orieškov a sirup od Walden Farms. Následne mixujeme do kašovitej hmoty.

2. Do foriem nakrájam kúsky čučoriedok, lieskových orieškov a na striedačku podľa vlastného uváženie pridávam spolu so zmeskou, ktorú sme si vymixovali. 

3. Potom už len formy vložíme do trúby a pečieme 10 min pri 170 stupňoch.

4. Vyberieme, necháme vychladnúť, pridáme čerstvý mix lesného ovocia a posypeme mletými orieškami. 

 

 

DOBRÚ  CHUŤ! 

Ďalší recept môžete sledovať už tento víkend na mojej FB - fan page : Karol Berta IFBB Men´s Physique! Prezradím, že pôjde opäť o jesennú edíciu! 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?