FIT pečenie pre Zdravie - Vianočné Marhuľovo - Vanilkové košíčky

Autor: Karol Berta | 12.12.2016 o 22:04 | Karma článku: 1,10 | Prečítané:  128x

Čím máme bližšie vianoce, tým viac na mňa dochádza taká typická sviatočná nálada a je to cítiť aj v mojom pečení a varení! Dnes tento foto recept venujem úžasnej značke, ktorá ma podporuje svojimi výrobkami a to: Šmakoun Adler!

Šmakoun je vynikajúca potravina z vaječných bielkov a aktuálne máme na našom trhu všetky možné dostupné príchute a kombinácie tejto potraviny. Ja som pre dnešný foto recept použil ich Šmakoun - Marhuľa, ktorá je mojou najobľúbenejšou z ich sladkých kombinácií. Za recept ďakujem Monike Filípkovej, ktorá mi ho posunula! 

 

Marhuľovo - Vanilkové Košíčky so Škoricou

(s vanilkovým proteínom, lieskovými orieškami a 100% leiskovo - orieškovým maslom)

 

Čo potrebujeme?

Na korpus:

  • 250g Ovsenú múčku (ja som použil bezlepkovú)
  • 200g Šmakoun - Marhuľa (odporúčam ho jednoznačne rozmixovať)
  • 60g na mini kocky nakrájané sušené marhule
  • 3 celé vajíčka
  • Kúsky pomletých lieskových orieškov
  • Sladidlo podľa vlastného výberu (ja som použil tekutú stéviu a brezový cukor) 

Na plnku:

  • 500g nízkotučný tvaroh
  • 100% lieskovo - orieškové maslo
  • 50g vanilkového proteínu (ja som použil od firmy Z-Konzept - 5 zložkový)
  • Pár kvapiek prírodnej vanilkovej arómy
  • Mletú škoricu
  • Trošku fixovacieho prášku určeného pre tvarohové plnky
  • 1,5 dcl vanilkového sójového nápoja

 

Ako postupujeme?

1. Ako prvé si do veľkej misy vysypeme ovsenú múku, brezový cukor a mleté lieskové oriešky. Všetky tieto suché potraviny si dobre premiešame rukou. 

2. Po premiešaní pridáme rozmixovaného Šmakoun - Marhuľa, malinké kúsky sušených marhúľ, vajíčka a mixérom vymiesime cesto. 

3. Potom už len zoberieme silikónové formy na pečenie (najlepšie väčšie muffinové) a plníme ich cestom na spodku a po stranách akoby také mini cheesecake základy.

 

4. Potom už len vložíme formy s cestom do trúby a pečieme pri teplote 150 stupňov postupne cca do 15 min a kontrolujeme! Po upečení necháme tieto základy vychladnúť. 

5. Kým sa nám základy chladia, začneme s prípravou Vanilkovo - Škoricovej plnky. Do veľkej misy si vylejeme nízkotučný tvaroh a pridáme doň mletú škoricu a vanilkový proteín. 

6. Vedľa si pripravíme zálievku k tejto plnke v malej miske a to zo sójového vanilkového nápoja, pár kvapiek vanilkovej arómy a tekutej stévie. Dobre premiešame metličkou a zalejeme tvaroh.

7. Po zaliatí mixujeme mixérom do úplne hladkej formy. Popri mixovaní pridáme trošku fixovacieho prášku. 

8. Keď dobre rozmixujeme plnku, necháme ju vychladnúť na chvíľu do chladničky. A kým sa bude chladiť, začneme plniť košíčky lieskovo - orieškovým maslom. 

9. Keď sme naplnili základ, tak prichádza tvarohová plnka. A na ňu si už pridáme ozdoby a doplnky aké chceme! 

 

 

Myslím, že recept je jednoduchý a chuť je úžasná. Keď košíčky necháte vychladnúť nedokážete sa ich dojesť! Chutia ako také malé mini cheesecakes! 

DOBRÚ CHUŤ!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Asociácia dala lyžiarkam ultimátum, výsledok je neistý

Dva alebo desať? Znepriatelené strany sa nevedia zhodnúť ani na tom, koľko sporných bodov riešili.

ŠPORT

Zuzula: Ľudia v Lyžiarskej asociácii nerozumejú športu

Už roky bojuje s lyžiarskou asociáciou.

DOMOV

Fico v Kľaku: Fašizmus tu je a v zelených tričkách chodí po vlakoch

Zastavte experiment, Banskej Bystrici nepriniesol nič, vyhlásil premiér.


Už ste čítali?