3. FIT recept na zdravé mlsanie

Autor: Karol Berta | 27.9.2016 o 21:45 | (upravené 27.9.2016 o 21:54) Karma článku: 1,13 | Prečítané:  370x

Bola raz jedna slnečná nedeľa a ja som  počas nej dôkladne pripravil a napiekol proteínový koláčik! Všetky suroviny som vyberal z čo najkvalitnejších zdrojov a tak sa naozaj máte na čo tešiť! 

Trošku začnem nezvyčajne dnešným článkom, nakoľko sa ma moje okolie pýta, že kde chodím na tieto recepty. A aká je moje odpoveď? Z mojej fantázie a kreativity! Vždy si počas týždňa určím nejakú kombináciu základných chutí a ingrediencií a neskôr určím či pripravím: palacinky, wafle, prípadne sušienky a pod. 

Tento krát som sa rozhodol, že napečiem v malej forme na pečenie proteínový banánový koláč s domácim kokosovo - kakaovým krémom (áno všetky krémy a dipy si pripravujem od základu sám - nebojte recept napíšem v rámci tohto článku). 

 

 

Čo potrebujeme k základu:

  • Ryžovú jemnú múčku ( 5 veľkých PL)
  • 40g vanilkový / banánový proteín (ja som použil vanilkový Izolát)
  • 2 malé banány (nakrájame na kúsky) 
  • Kypriaci prášok do pečiva (2 ČL)
  • 2 vajíčka (1 celé + 1 bielko)
  • Panenský kokosový olej (1 ČL)

 

Čo potrebujeme ku kokosovo - kakaovému krému:

  • Strúhaný kokos (5 PL)
  • RAW prášok z kakaových bôbov (2 - 3 PL)
  • Stéviu 
  • Panenský kokosový olej ( 2 ČL)

 

+Ovocie (na dochutenie - ja som použil Kaktusové plody), hrsť arašidov na vrch

 

 

Postup prípravy:

1.Do elektrického mixéra dáme: 1 celé vajíčko, 1 bielko, 1 čl kokosového oleja, 5 pl ryžovej múky, 2 - 3 čl kypriaceho prášku, 40 g vanilkového proteínu, 2 malé banány -  všetko v mixéry dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie. Pokiaľ chcete sladkú chuť zvýrazniť, tak pridajte ešte stéviu, alebo agáve prípadne javorový sirup a pod...  Potom vylejeme túto zmesku do malej, najlepšie štvorcovej silikónovej formy na pečenie vymastenej troškou masla / kokosového oleja (skutočne stačí málo). Vložíme na pár min do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov. 

2. Zatiaľ kým sa nám pečie základ, pripravíme si krém: do mixéru  pridáme:  5 pl strúhaného kokosu, 3 pl raw prášku z kakaových bôbov, trošku stévie a 2 a viac čl kokosového oleja, trošku prilejeme čistej vody, alebo kokosového natural mlieka. Rozmixujeme na krémovitú konzistenciu. 

3. Keď je základ dostatočne upečený, vyberieme ho, necháme vo forme vychladnúť a potom naň zľahka pridávame a rozotierame kokosovo - kakaový krém. Na vrch môžete ešte pridať banány a arašidy. Následne koláčik necháme v chladničke trošku stuhnúť.

4. Po 1 hod sa môže podávať! Ja som ako doplnok pridal ešte kaktusové plody a celý kúsok koláča, nakoľko som nepridal žiadne sladidlo, polial javorovým sirupom. 

 

A čo ako nápoj?

Ja som si rozmixoval shake!  Raw kakaový prášok spolu so škoricou a stéviou v natural mandľovom  mlieku. Delikatesa!

 

 

DOBRÚ CHUŤ!

   

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Za hladomorom nie je len príroda, ale najmä ľudia

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor. Okrem Juhosudáncov môže byť v ohrození až dvadsať miliónov ľudí.

PLUS

Mnohí mlčia, on nie. Služba vlasti z neho spravila lovca ľudí

Tóth tvrdí, že si z vojenčiny priniesol domov traumu.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.


Už ste čítali?