FIT pečenie pre Zdravie - Edícia ala Šmakoun

Autor: Karol Berta | 21.11.2016 o 20:20 | Karma článku: 1,30 | Prečítané:  527x

Nakoľko sa mi podarilo nadviazať úžasnú spoluprácu s firmou a výrobkami pod názvom Šmakoun, tak som sa rozhodol, že tohto víkendové kuchtenie venujem práve im! 

V rámci projektu FIT pečenie pre Zdravie sa opäť cez víkend vypekalo a pracovalo v kuchyni vo veľkom štýle. Okrem iného sme však začali minulý týždeň spolupracovať s firmou Šmakoun a ihneď sme nadobudnuté produkty zaradili do našich receptov. V dnešnom tipe a teda receptoch Vám prinášam jednu sladkú nepečené a jednu slanú verziu. Začneme teda prvou a teda nepečenou sladkou.

 

Makovo - Malinové rezy s Mandľami 

(nepečené, bez lepku a laktózy, s proteínom)

 

Čo všetko potrebujeme? 

(množstvá uvedené na jednu veľkú tortovú okrúhlu formu)

  • Makovú múčku 300g
  • Mandľovú múčku 200g
  • Sušené datle (vopred aspoň 10 hod namočené vo vode) 300g
  • Mandle (stačí zopár)
  • Mletý kokos
  • Nízkotučný tvaroh bez laktózy 500g
  • Mandľovú smotanu 100 ml
  • Malinový proteín (prípadne môže byť aj vanilkový) 60g
  • Maliny (200g)
  • Šmakoun Natural (1x 200g balenie)
  • Sladidlo ( podľa vlastného výberu a uváženia)

Postup:

  1. Ako prvé si prichystáme do veľkej misy cesto na korpus a to zo: sušených datlí (ktoré sme mali vopred namočené), makovej múky a mandľovej múky. Poriadne miešame rukou do tvrdej hmoty, ktorá je pomerne dobre tvarovateľná do formy na tortu. Formu si trošku premastite bio kokosovým, alebo iným tukom a posypte troškou ryžovej múčky - aby sa vám rezy neprilepili. 
  2. Pokiaľ máme základ hotový a vytvarovaný vo forme, tak si ho necháme v mrazničke dobre zatuhnúť a pustíme sa do prípravy prvej plnky. V mixéri si vymixujeme: šmakoun, mletý kokos, sladidlo a nízkotučný tvaroh bez laktózy. Mixujeme do hustej hmoty a potom necháme vychladnúť v chladničke.
  3. Korpus a prvá plnka sa nám chladia a tak sa pustíme do vrchnej plnky, ktorú si tiež vymixujeme v mixéri a to z: čerstvých malín, malinového proteínu a nízkotučného tvarohu. Aby Vám vrchná časť dobre držala - odporúčam pridať trošku fixovacieho prášku.
  4. Ako posledné začneme plniť vychladený korpus najskôr prvou bielou a potom druhou malinovou plnkou. Celý koláčik potom následne odporúčam odstáť hodinu v mrazničke, nech nám všetko dobre zatuhne.
  5. K záveru už len na vrch pridáme ozdobu vo forme mätového lístku, maliny a mandlí.

 

 

 

 

FIT Mexico Tortilas

(bez lepku, laktózy, s domácou salsou - bohužiaľ recept je moje knoh how, tak ho nezverejním:) )

 

Čo všetko potrebujeme:

  • Balenie bezlepkových tortíl od firmy Schär
  • Rajčiny
  • Rajčinový pretlak
  • Žltú papriku
  • Červenú papriku
  • (môžete pridať aj Jalapeno papričky)
  • Červenú cibuľku
  • Šmakoun Mexiko 
  • Šampióny
  • Avokádo - zrelé
  • Avokádový / Olivový olej
  • Mleté sušené chilli
  • Čerstvú bazalku ( prípadne môže byť aj sušená)
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

(všetky ingrediencie si nakrájame na malinké kúsky a pripravíme do misiek)

 

Postup:

1. Ako prvé si na panici zohrejeme avokádový olej spolu s kúskami avokáda a miešame kým sa na nám z avokáda nevytvorí akoby taká kaša. 

2. Keď máme tukovo - avokádový základ rozpálený, pridáme následne cibuľku, kúsky šampiónov, kúsky Šmakoun Mexiko a dobre miešame.

3. Keď máme tento základ dobre premiešaný a cítime typickú cibuľkovú a šampiónovú vôňu pridáme žltú a červenú papriku. Opäť dobre miešame. Pre zvýšenie štipľavej chuti pridajte aj Jalapeno papričky. Následne pridáme rajčiny. A miešame a miešame :)

4. Ako posledné do tejto úžasnej zmesky pridáme čistý paradajkový pretlak, sušené chilli, čerstvú natrhanú bazalku, trošku mletého čierneho korenia a štipku soli. Dobre miešame pár minút.

  5. Potom ako sme dovarili mexickú zmesku, ohrejeme si tortily na panvici, aby boli mäkšie a lepšie tvarovateľné. K záveru ich plníme a balíme do požadovaného tvaru a podávame aj spolu s čerstvou zeleninkou, prípadne ja som si pripravil domácu Salsu. 

 

 

 

DOBRÚ CHUŤ!

 

Sledujte náš projekt FIT pečenie pre Zdravie na facebooku a dozviete sa viac! Už tento týždeň Vám pridám ďalší recept! Nechajte sa prekvapiť aký a na víkend chystáme opäť neskutočné vychytávky v podobe prvej VIANOČNEJ EDÍCIE!!! :)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Najdlhšia bytovka na svete je vo Viedni a má meno po Marxovi. Je radosť v nej žiť

Nie je špinavá ani nebezpečná, hoci sú v nej sociálne byty. Nezamestnaní v nej bývajú vedľa profesorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.


Už ste čítali?