FIT pečenie pre Zdravie - Vianočný Nepečený Zákusok

Autor: Karol Berta | 30.11.2016 o 21:25 | Karma článku: 2,09 | Prečítané:  591x

Dnes ako som sľúbil začiatkom týždňa Vám prinášam recept na prvý VIANOČNÝ TIP - pre nepečený koláčik! Ide o kombináciu chutí Čokoláda - Pomaranč - Škorica! 

Keďže sa nám Vianočné sviatky každým dňom blížia, tak začínam pre Vás písať recepty práve na túto tematiku a teda začínam oficiálne s Vianočnými Edíciami. Máte sa skutočne na čo tešiť, nakoľko som naplánoval množstvo receptov a tipov s príchuťami, ktoré skutočne charakterizujú vianočné sviatky! No poďme už k receptu na:

 

Čokoládovo - Pomarančový koláčik 

(nepečený so škoricou)

 

Čo potrebujeme:

Na korpus: 

  •  Mletú orechovú múčku z vlašských orieškov
  • RAW kakaový prášok
  • Sušené hrozienka ( vopred rozmočené )
  • Med

Na 1. plnku:

  • Pár kvapiek čerstvej pomarančovej šťavy
  • Pomarančovú nastrúhanú kôru
  • Nízkotučný tvaroh
  • Mandľovú smotanu
  • Stužovač určený pre tvarohové krémy
  • + akékoľvek sladidlo

Na 2. plnku:

  • Mletú škoricu
  • Roztopenú horkú 86% čoko
  • Nízkotučný tvaroh
  • RAW kakaový prášok
  • Stužovač určený pre tvarohové krémy
  • +akékoľvek sladidlo

 

Ako postupujeme:

1. Pripravíme si vopred vymastenú tortovú formu kokosovým olejom, kde trošku na  formu nasypeme (napríklad) štipku ryžovej múčky - preto aby sa nám koláčik neprilepil k forme po vychladení.  

2. Teraz si začneme vo veľkej mise pripravovať korpus. A to zmiešaním: hrozienok,ktoré sme si vopred namočili, pridáme múčku z vlašských orieškov, potom prisypeme raw kakao a pridáme med a štipku škorice. Dobre všetko miešame rukou do hútnej cestovej konzistencie. Keď máme cesto hotové, vložíme ho postupne do formy a tvarujeme podľa vlastného uváženia a vkusu. 

3. Hotový korpus vo forme vložíme vychladnúť do chladničky a pustíme sa do prípravy prvej plnky. Do misy si vylejeme nízkotučný tvaroh, trošku mandľovej smotany, trošku čerstvej pomarančovej šťavy a poriadne začneme miešať/mixovať. Potom do krému pridáme postrúhanú pomarančovú kôru so sladidlom  a k záveru pridáme stužovač. Poriadne mixujeme/miešame kým sa nám nevytvorí pomerne pevná tvarohová plnka - hútnejší no jemný krém. 

4. Následne prvú vrstvu pomarančového krému vylejeme a uhladíme na vychladený korpus a opäť vložíme chladiť do chladničky.

5. Posledným krokom je príprava vrchnej vrstvy. Opäť si do veľkej misy vložíme nízkotučný tvaroh, prisypeme raw kakao, pridáme sladidlo a roztopenú čokoládu. Poriadne vymixujeme a vymiešame. Potom pridáme stužovač a poriadne miešame do hútnejšieho krému. 

6. Poslednú vrstvu si opatrne vylejeme a uhladíme vo forme a celý necháme poriadne vychladnúť - prípadne vložiť do mrazničky. 

7. Po cca 2 hodinkách môžeme servírovať! Pridáme na vrch kúsok pomaranču, oriešok, prípadne inú dekoráciu a krása je na svete! 

 

 

Želám Vám Dobrú Chuť! 

Pre tento týždeň je to všetko. Už teraz sa tešte na ďalšiu vianočnú edíciu mojich receptov!  Nezabúdajte sledovať aj  FB stránku FOOD Značky: FIT pečenie pre Zdravie ,  pre najakutálnejšie informácie a možnosti objednávok! 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Najdlhšia bytovka na svete je vo Viedni a má meno po Marxovi. Je radosť v nej žiť

Nie je špinavá ani nebezpečná, hoci sú v nej sociálne byty. Nezamestnaní v nej bývajú vedľa profesorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.


Už ste čítali?